Hallo, mijn naam is Ageeth Schiphorst. Ik woon al jaren in Almere, met mijn partner Robin en samen hebben we een zoon, Mees (2003) en een dochter, Lot (2005).


Toen ik klein was en men vroeg aan mij wat ik wilde worden, zei ik juf. Ook zangeres leek me wel wat en vooral beroemd ;-).
Met Muziek op Schoot lukt het me nu om een paar van deze dromen te realiseren en vooral te combineren.
Muziek is altijd mijn grootste hobby geweest. Vanaf mijn zesde jaar heb ik altijd wel iets met muziek gedaan. Lessen gevolgd voor blokfluit, dwarsfluit en piano. Ook nog zanglessen. En jarenlang in een coverband gezongen.


Wat werk betreft heb ik ooit een start gemaakt in de automatisering. Maar ben na zes jaar alsnog gaan studeren aan de lerarenopleiding en heb daarna bijna 11 jaar voor de klas gestaan als aardrijkskunde-juf. Uiteindelijk trok de muziek toch meer en meer en na enkele jaren Muziek op Schoot gecombineerd te hebben met een baan in de naschoolse opvang en als invaljuf op de middelbare school, richt ik me nu volledig op de muziek.


Met zoon Mees heb ik in het verleden enkele cursussen Muziek op Schoot gevolgd en was er direct enthousiast over. Inmiddels heb ik zelf de post-HBO opleiding voor docent Muziek op Schoot gevolgd en met goed gevolg afgesloten.